Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.
 
 
 

Over ons

Stichting DRES

Historie

DRES is ontstaan uit een gemeenschappelijke ambitie die bestaat bij een kleine groep interventie-cardiologen uit een viertal hartcentra, verspreid over het land, om een wetenschappelijk podium te bieden voor interdisciplinaire interactie in de hartzorg. Het primaire doel is het doorbreken van bestaande operationele structuren die belemmerend werken voor een constructieve samenwerking in het hartzorg-landschap.

Samen met enkele leidende professionals binnen de hartchirurgie, intensieve  en ambulancezorg werd in 2011 het eerste congres georganiseerd met een deelnemers aantal van bijna 300. Inmiddels is dit aantal gegroeid tot meer dan 600. Hiermee blijkt er een groot draagvlak voor deze vorm van bijscholing en is de unieke DRES formule algemeen geaccepteerd.

Missie

Stichting DRES beoogt wetenschappelijke resultaten naar de praktijk te vertalen door verschillende belanghebbenden in de hartzorg-keten met elkaar te verbinden. Daarbij betrekken we zogeheten key opinion leaders maar ook de kennis uit de dagelijkse praktijk, vanaf de werkvloer, speelt een belangrijke rol.

Met dit leren van elkaars taal, het zogenaamde cross learning, wordt op een laagdrempelige wijze gestreefd naar een competitieve en duurzame meerwaarde binnen de bestaande bijscholing, met als uiteindelijke doel de dagelijks te leveren kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Visie

DRES beoogt uiteindelijk een internationaal platform te zijn voor de verschillende vakgroepen en beleidsmakers betrokken bij hartzorg, om de hier boven geformuleerde missie uit te dragen.

 

Samenstelling

Bestuur
Gillian Jessurun
Raymond Hautvast
Peter Danse
Peter Smits

Secretariaat Mediscon
Tonne Verdonk
Jochem Treu

Co-directors
Martin Hemels
Harry Crijns
Peter-Paul Delnoy
Isabelle van Gelder
Robert Klautz
Massimo Mariani
Martijn Meuwissen
Niels van Royen
Marcoen Scholten
Advisory Board
Jan van der Heijden
Ad van den Heuvel
Sjoerd Hofma
Jan-Peter van Kuijk
Arthur Liqui Lung
Wim Morshuis
Rutger-Jan Nuis
Rob de Winter