DRES 2024

Cathlab

Cathlab Symposium

13 & 14 juni 2024  |  Hart van Holland  |  Nijkerk

Beste collega

Hierbij nodigen wij je van harte uit voor het Cathlab Symposium 2024, dat plaatsvindt op donderdag 13 en vrijdag 14 juni  in congreslocatie Hart van Holland te Nijkerk. We kijken met veel plezier terug op een succesvol symposium in 2023. Het programma en de sprekers werden zeer positief beoordeeld. Wij hebben de vele goede suggesties meegenomen naar het programma voor 2024.

Samen met het bestuur van Stichting DRES presenteren we je dit jaar een programma waarbij de nadruk ligt op Samenwerking, Crosslearning en Communicatie. Het programma kent een nieuwe indeling met op donderdag een gezamenlijke opening en afsluiting van de DRES en het Cathlab Symposium. Hierdoor bieden we je de mogelijkheid om op donderdagochtend een live case vanuit Venlo bij te wonen. 

Aansluitend hebben wij een separaat, leerzaam en mooi programma samengesteld voor alle cathlab medewerkers. Natuurlijk mogen de leerzame Best Worst Case presentaties en uitreiking van de Cathlab Award 2024 niet ontbreken op donderdagmiddag. Kortom, een gevarieerd programma!

We hopen jou en je collega’s uit Nederland en België welkom te heten in Nijkerk en wensen je alvast twee leerzame dagen toe!

Cathlab Symposium Congrescommissie

Jos Buter |  Marjo de Ronde-Tilmans  |  Mirjam Grit  |  Illya Epping

Poster Cathlab Symposium

Breng je collega’s op de hoogte van het symposium. Printen de poster en geef hem een mooie plek op je afdeling. 

Symposium 2023

Donderdag

Op donderdag beginnen en eindigen we de dag samen met de cardiologen in de grote congreszaal. Dit geeft jou de mogelijkheid om in de eerste sessie een live case bij te wonen en in sessie vier te horen welke invloed technische ontwikkelingen gaan hebben op ons vakgebied.

Voor sessie twee en drie komen we samen in onze vertrouwde Theaterzaal voor een programma met als thema de acute cardiologie in het Cathlab. Je hoort presentaties voor en door cathlab medewerkers en ziet de strijd om de titel Beste Worst Case. Wie wint dit jaar de Cathlab Award 2024? Schrijf je in en maak het mee. 

Je collega's aan het woord

“Het jaarlijkse Cathlab Symposium in Nijkerk is een leerzaam, gezellig en informeel samenkomen met collega’s uit het hele land”

Wiljan Dassen

Cathlab Verpleegkundige

Medisch Centrum Leeuwarden

“Het symposium staat in het teken van vernieuwingen op het gebied van cardiologische zorg op de HCK maar ook het werken als zorgprofessional op een HCK heeft een prominente plek in het programma”

Wim Nijwening

Senior Interventie Verpleegkundige

Canisius Wilhelmina Zkh Nijmegen

“Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan tijdens de diverse presentaties en workshops van het Cathlab Symposium. Een leerzame  bijeenkomst waarbij alles tot in de puntjes was verzorgd.”

Dennis van Kempen

Interventie Medewerker

Elizabeth Tweesteden Tilburg

Vrijdag

De vrijdagochtend vindt plaats in de grote congreszaal waar we samen met de cardiologen welkom worden geheten door een mystery guest. Daarna wordt een boeiende taped case gepresenteerd die ons meeneemt van de ambulance tot aan de cathkamer. 

Na de lunch neem je deel aan een praktische hands-on workshop op gebied van IVUS imaging techniek of aan een sessie waarin onze rol op het gebied van (acute) hartzorg in het cathlab door verschillende sprekers wordt belicht. 

Wij sluiten deze dag gezamenlijk af met de cardiologen waarin uitdagende casuïstiek wordt gepresenteerd in het Challenging Case Theatre, traditiegetrouw gehost door Martin Stoel,

Hart van Holland

We ontmoeten elkaar in congrescentrum Hart van Holland. Op deze centraal gelegen locatie vinden het congres, het feestelijke netwerkdiner en de overnachtingen plaats. 

Adres: Berencamperweg 12 – Nijkerk  |  Bezoek de website